2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Universitetas, studijos ir lietuviai

Nors tikėjausi pildyti šį blogą ERASMUS laikotarpiu, bet vis tas nelemtas laikas. Nors geriau vėliau nei niekada įamžinti nepamirštamas pirmas savarankiško gyvenimo akimirkas.
Taigi anksčiau pradėjau rašyti apie studijas, dabar pratęsiu šią temą plačiau.
Biblioteka
Universitetas įsikūręs pačiame Bolzano centre. Modernus, šiuolaikiškas ir jaukus pastatas, kur visada gali rasti net tik kur ramiai pasimokyti, bet ir pailsėti, ar išgerti puodelį kavos. Faktiškai už visas paslaugas: valgykloje, kavos/užkandžių aparatuose, spausdinimo, ten galima atsiskaityti studento kortele, kurią bet kuriuo metu galima pasipildyti.
Biblioteka - viena iš vietų, kuri labiausiai nustebino. Keturi aukštai, visur dominuoja tyla, kieviename idealios sąlygos ne tik mokytis, bet ir ilsėtis. Lentynose gausu nevien mokslinės literatūros, bet ir grožinės. Taip pat gausybė gerų filmų. Yra ir atskiri kompiuterių bei grupių kambariai.Iš pradžių nustebino net ir tai, kad čia žmonės be baimės palieka savo daiktus, atidarytus laptopus ir pan. Vagysčių čia beveik nėra.
Valgykloje arba kaip daugelis vadina "mensoje" galima pavalgyti pasirinktinai kompleksus už 2-3 eurus, į kuriuos gali įeiti tiek salotos, pasta, antras patiekalas/pica/kepsniai, įvairūs desertai, pyragėliai ar vaisiai, bandelės ir gėrimai. Pastarųjų geri į valias. Taigi, palyginus čia galima tikrai pigiai ir sočiai pavalgyti. Be to, antrieji patiekalai dažniausiai kasdien irgi keičiasi.
Dizainerių fakultete šeštame aukšte dar viena poilsio vieta su minkštais krėslais, stalais ir balkonu, iš kurio atsiveria fantastiškas vaizdas į kalnus ir miestą. Turbūt geriausia ir fantastiškiausia vieta visame universitete.
Pačios paskaitos prasideda 8:30 ir trunka po dvi valandas. Dažnai per vidurį dėstytojai padaro 10 minučių pertrauką. Kartais pasitaiko, ir kad keičiasi auditorijos ar paskaitų išvis nebūna, todėl geriausia visada susitikslint iš ansksto tvarkaraštį ar tik įėjus į pastatą šone rodomame ekrane (kurį naujokai dažnai palaiko touch screenu ir spaudo, kad pereitų greičiau į kitą puslapį. Deja, tenka nusivilti ir kantriai laukti, kol pasikeis pats). :)
Vaizdas iš F6 korpuso balkono
Visa reikalinga informacija, skaidrės yra internete, tad faktiškai beveik nieko nereikia rašytis. Didelį įspūdį paliko dėstytojai. Puiki kvalifikacija, jei ko nesuprasdavai visada galima buvo drąsiai klausti, ir jei ne iškart, tai per office hours paaiškins tikrai, kartais ir kelis kartus pakartos, ir lėčiau pasakys, jei reikia..
Dėl lankomumo nelabai atsižvelgiama, iš esmės paskaitas galima ir nelankyti. Svarbiausia, žinios ir atsiskaitymai.
Dar viena įdomi atrakcija, tai uni-parties, kurie vyksta kiekvieną ketvirtadienį. Užsakyti autobusai per kelis reisus studentus nemokamai nuveža į įvairius klubus, o vėliau lygiai taip pat ir parveža. Viename teko pabuvoti ir man. Nesigailėjau, įspūdžių nemažai paliko ir labai patiko. Sutapimas, bet ir šauniai palydėjau pavasarį ir pasitikau vasarą. :)
Tiek universitete, tiek ir mieste galima sakyti tikras tautų katilas. Žmonės iš įvairiausių pasaulio kampelių: Europos, Azijos, Afrikos. Nemažai rusų, taip pat lietuvaičių, kurie vieni ten studijuoja, kiti gyvena. Nors kiek teko girdėti anksčiau lietuvių čia privažiuodavo daugiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą