2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Bozen Bolzano

Piazza Walter
Kalnų miestelis, kuriame teko gyventi gerus 5 mėnesius, įsikūręs Pietų Tirolio, kitaip Alto Adige arba Sudtirol, regione visai netoli sienos su Austrija bei Šveicarija. Nors nėra didžiausias šiame regione, bet yra jo sostinė, taip pat antras pagal brangumą miestas Italijoje po Milano. Dominuojančios kalbos italų bei vokiečių. bet susikalbėti galima ir angliškai. Vis dėlto tokiose vietose, kaip paštas ar stotis, kartais gali kilti keblumų.
Pats miestas labai gražus, ypač šiltuoju sezonu, kada pražysta gėlės ir medžiai. Tuomet galima išvysti nuostabių vaizdų ne tik parkuose, bet ir miesto centre. Aplink vien kalnai ir pilys, o centras apsuptas dviejų upių (puikus pagalbininkas naujokams nenuklysti, kur toliau centro :)).
Čia ir keletas funikulierių yra, vežančių į Renon, Colle ir dar vieną vietą kalnuose, kurios pavadinimo jau nelabai pamenu.
Katedra
Dviračiai - transporto priemonė, kurią turbūt dažniausiai galima pastebėti ne tik Bolzane. Kartais tam skirtų takų  net daugiau nei pėstiesiems, o nuoma vos 1 euras 6 valandoms, 2 eurai - 12 val.!
Miesto centre įsikūręs ir turgelis, kur galima nusipirkti įvairių vaisių, daržovių ar prieskonių. Nors kainos žymiai brangesnės nei parduotuvėse.
O ir parduotuvių čia nestinga. Daugiausiai vokiškos Despar, Eurospar, kažkur dar Interspar, taip pat EuroSpin, LIDL ir pan. Rūbų, batų ir kt. parduotuvių alėjų irgi ne viena. Vienos iš įsimintinų, kas patiko, tai Tezenis, Piazza Italia, Kiko. Nemažai ir gerai pažįstamų, kaip Esprit, Motivi, promod, Benetton, Aldo, Accessorize, Tally Weijl, Douglas ir kt. Vis dėlto batų pasirinkimas nekoks ir kainos dažnai neatitinka kokybės.
Pasiilgus lietuviškos varškės ar slaviško maisto galima užsukti į Bolzane įsikūrusią Matrioskos parduotuvę įsikūrusią kiek toliau nuo centro via Romos gatvėje. Tik kainos žymiai didesnės. Pvz., vienas hematogenas kainuos virš euro.
Dar vienas dalykas, kurį pastebėjau, tai saugumas. Skirtingai nei Vilniuje, čia ir vėlai vakare eidamas namo iš pvz. universiteto jautiesi saugus. Gatvėse dar pilna jaunimo. Pietiečiai visgi, visas gyvenimas ir čia vakarais verda.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą