2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Peter Rigler

Turbūt geriau ir negalėjau tikėtis, kokį nuostabų bendrabutį man skyrė. Ir nors kaina šiek tiek "kandžiojosi", tačiau interjeras ir vokiška tvarka atpirko viską. Neveltui priklauso vokiečių ordinui ir pavadintas Peter Rigler vardu.

balkonas
Į vidų pastato bei į butus, kuriuose gyvena po 2-3 studentus (kiekvienam dar ir atskiras kambarys skirtas) patekti galima su kortelėmis. Kambariuose po telefoną, iš kurio nemokamai gali skambinti į kitus kambarius bei ofisą. Butuose bendra virtuvė, balkonai ir dušai. Kas savaitę ateina valytoja.
Na, o apatiniame aukšte, kitaip sakant rūsyje įrengtas skalbimo kambarys (vienas skalbimas 3 eurai ir mokama į automatą) kartu su lyginimo patalpomis, taip pat biliardo, sporto, žaidimų salės, muzikos kambarys, kur yra pianinas. Tiesa, į pastarąjį reikia prašyti leidimo administracijoje. Nuliniame aukšte vakarėlių salė dar. Gaila pabuvoti neteko.

vaizdas iš kambario
Dviejuose aukštuose yra ir bendri kambariai su plačiaekraniais televizoriais bei dideliais balkonais su atsiveriančiais neįtikėtino grožio vaizdais.

Norintiems yra garažai. Tiesa, už papildomą nuomos mokestį. Yra vietos ir dviračiams, čia jau nemokamai.
Dėl tvarkos. Taip, kaip ir visur yra keletas taisyklių. Netriukšmauti po 22 val., svečiams būti galima taip pat iki 22 val., o jei nori nakvoti, lova kainuos 8 eurus ir ne daugiau kaip 3 naktys. Visgi praktiškai nevisada to laikomasi, o ir pačios administracijos darbo laikas tiesiog juokingas: kartais nerasi net kai reikia. Visgi pietiečiai, savam stiliuj. :)

vaizdas iš balkono
Dar vienas pliusas, kuriuo labai džiaugiausi, kad iki universiteto neteko važinėtis autobusais. Nueiti vos 10 min greitu tempu.
Na, o maniškis kambarys gal ir buvo mažutis, bet išskirtinį kambario bruožą – automatines žaliuzes, turėjau viena iš nedaugelio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą